Roos

_1222541Roos van der Laan (1978) geboren en getogen Noord-Hollandse. Voor mijn studie verhuisde ik naar Amersfoort, waar ik afstudeerde als dramatherapeute en in de GGZ ging werken. Mijn blikveld verbreedde zich en na een aantal jaren ontstond de wens mij verder te ontwikkelen. Mijn studie tot mindfulness trainer was een bijzondere reis, en een proces dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Ik ben dankbaar dat ik een tweede vak naar mijn hart mag uitoefenen.

Ik geloof in de kracht van mensen. In het natuurlijke vermogen te groeien door te luisteren en kijken naar dat wat er in je leeft. Te luisteren naar dat wat er gevoeld wil worden en contact te maken met jouw unieke kwaliteiten. Je emoties en talenten sturen je op pad en vragen je om in beweging te komen, te durven veranderen en te kiezen voor jouw geluk.
Mindfulness heeft mij o.a. laten doorvoelen wat heelheid betekent. Ik heb lang gedacht dat er allerlei omstandigheden nodig waren om werkelijk gelukkig te kunnen zijn, om écht te leven. Zo kampte ik jarenlang zonder duidelijke oorzaak met intensieve slaap problemen, met als ‘machtigste’ wapen het gevecht. Door me volledig af te stemmen op het hier en nu ben ik beter naar mijn lichaam en grenzen gaan luisteren. Ik ontdekte dat de sleutel niet in het vechten tegen de vermoeidheid lag, maar in overgave en acceptatie; het erkennen en omarmen van alle gevoelens, gedachten en fysieke sensaties.
Dit vraagt om vertrouwen, om kwetsbaar en open te durven zijn, in plaats van willen beheersen en controleren.

Als mindfulness trainer ondersteun ik je graag bij het gaan herkennen en losweken van de patronen die jou gevangen houden. Om je met een open hart te kunnen verbinden met jezelf en de wereld om je heen.
Om je te helpen zien dat er niets mis met je is, dat je compleet en volledig de moeite waard bent zoals je bent.

Eigenschappen die me kenmerken zijn rust, openheid en integriteit.  Mijn ‘natuurlijkheid’ wordt door anderen vaak als kracht genoemd.

Ik ben erkend trainer en aangesloten bij de VMBN (landelijke vereniging) in de eerste categorie. Deze Vereniging voor Mindfulness stelt hoge eisen aan opleiding en nascholing.
Zie: http://www.vmbn.nl

logo-vmbn-nieuw