STILTEDAGEN

‘In de stilte van de pauze wordt de totaliteit van ons wezen geleidelijk onthuld’

Naar binnen keren en vertragen

Het beoefenen van mindfulness kan in één ademteug, een drie minuten adempauze, een meditatie van een half uur, maar soms wil je langer de tijd nemen om bewust te pauzeren. Een stiltedag zou je ook een mini retraite van één dag kunnen noemen.

Een dag in stilte doorbrengen nodigt je uit om voor een moment uit de maalstroom van het leven te stappen en om te ZIJN in plaats van te doen. Om te zijn met dat wat er is. Door te vertragen en stil te worden kun je luisteren naar dat wat er van moment tot moment in jou leeft. We scheppen met elkaar een sfeer en intentie om hierbij aanwezig te blijven, en om ruimte te maken voor de ervaring. Zonder te hoeven oordelen. Zonder dat er iets is wat je hoeft te bereiken. In die stille ruimte kun je de verbinding weer gaan ervaren met jezelf en met het leven.

Geleide- en stilte meditaties uit o.a. de mindfulness- en compassie training, rustige yoga en loopmeditatie vormen de structuur van de dag. Er is hier binnen voldoende ruimte voor eigen keuzes, om bijv. samen of juist alleen te zijn.

  • Een stiltedag is passend voor jou wanneer je:
    tot rust wilt komen, een adempauze kunt gebruiken
  •  je meditatie wilt verdiepen of een mindfulness of compassie training wilt opfrissen
  • je wilt voorbereiden op een retraite
  • nieuwsgierig bent naar wat een dag in stilte met je doet en je enige meditatie ervaring hebt

                                     “Als je stil bent jij,  Gaat er iets gebeuren, Iets dat Leven heet”

                                    Leo van der Laan