Stilte Retraite

Je hoeft niet zo goed te zijn.
Je hoeft alleen maar
het zachte wezen van je lichaam
te laten liefhebben wat het liefheeft
– Mary Oliver

 Een paar dagen los van alle dagelijkse bezigheden helpt om op te laden, om jezelf weer terug te vinden en tot rust te komen. Een stilteretraite heeft een diepe werking op je welzijn en is tevens een unieke ervaring.
Deze stilteretraite is gericht op het kijken naar jezelf. Om je te herinneren aan je eigen wil en de zorg die jij nodig hebt. Dat betekent dat de retraite zo is opgebouwd dat iedere deelnemer een eigen retraite doorloopt, helemaal op maat. Zo kun je per dag een persoonlijk programma samenstellen.
Je onderzoekt wat er nodig is voor jou en waar je behoefte ligt. Dit sluit aan bij de kerngedachte van mindfulness waarbij je leert om je bewust te worden van keuzemogelijkheden en manieren om goed voor jezelf te leren zorgen. De begeleiding die je hierbij ontvangt is coachend, vanuit compassie en mildheid.
Begeleide- en stiltemeditaties, yoga , loopmeditatie in de natuur en momenten van inspiratie vormen de structuur van het weekend. De retraite vindt grotendeels in stilte plaats.
Dagelijks is er ruimte voor een individueel gesprek met een van de begeleiders. Door de retraite op deze manier vorm te geven neem je naast een ervaring ook kennis over jezelf mee naar huis, kennis die je kan helpen om beter voor jezelf te zorgen.

Roos & Anne:

De retraite wordt begeleid door Anne Wolfs (1983) en Roos van der Laan (1978). Beiden mindfulnesstrainers en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, categorie 1.

“We kennen elkaar van onze opleiding tot Mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht. Wat ons verbindt is een rustige, oprechte manier van begeleiden waarbij intuïtie, sensitiviteit en een niet-oordelende manier van kijken leidend zijn in het contact.
Samen hebben we een aantal persoonlijke retraites op eigen wijze invulling gegeven en van daaruit ontstond de wens om te gaan samenwerken.”

Wanneer:

Vrijdag 9 okt t/m zondag 11 okt 2015.

Het programma start vrijdag middag om 17.30 uur, je kunt aankomen vanaf 16.00 uur.
We sluiten zondag af om 16.00 uur.

Waar:

Kasteel Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.
Stoutenburgerlaan 5, Stoutenburg (gemeente Leusden)
Website: www.stoutenburg.nl. Zie hier ook voor een uitgebreide routebeschrijving.

Prijs: 

€ 265,- voor het gehele weekend inclusief BTW
begeleiding & verblijf:
Vegetarische biologische maaltijden
Koffie/thee/water
Tussendoortjes als fruit en koekjes

Praktisch:

Lakens en handdoeken bij voorkeur zelf meebrengen. Het is mogelijk ter plekke een lakenpakket te huren voor 8 euro. De eenpersoons kamers beschikken over een eigen wastafel. Douches en toiletten zijn op de gang.

Meditatiebankjes/kussentjes en matjes zijn op Stoutenburg aanwezig.

Aanmelden: via het contactformulier

Website Anne Wolfs: www.annewolfs.com