Mindfulness

“MINDFULNESS BETEKENT AANDACHT GEVEN AAN DIT MOMENT OM MEER IN CONTACT TE ZIJN MET HET LEVEN EN MET WAT ZICH IN JE ERVARING AAN JE VOOR DOET.”
– Jon Kabat-Zinn

Mindfulness vindt zijn oorsprong in boeddhistische meditatie technieken.
Het is geschikt voor iedereen die anders om wil leren gaan met de onvermijdelijke stress van het leven. Je kunt gaan ervaren dat ook wanneer het leven je de rust niet gunt, je aandachtig aanwezig kunt blijven in elk moment. Hierdoor krijg je meer oog voor de grote en kleine keuzemomenten uit het leven. Waardoor je helderder leert zien waar je wel of geen invloed op hebt.

Het beoefenen van mindfulness is een manier, waarbij je oefent om helder van geest direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Centraal daarbij staat het ontwikkelen van milde, open aandacht. Aandachtig zijn in het huidige moment zonder te hoeven oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen.
Het is een open en vriendelijke houding ten aanzien van de lichamelijke en mentale verschijnselen die zich in en aan ons voordoen. Gedachten en gevoelens, die wellicht je leven bepalen, ga je opmerken zonder je ermee te hoeven identificeren en zonder ze weg te stoppen.

JA zeggen tegen het huidige moment en  zijn zoals je bent vraagt moed. De moed om jezelf in de ogen te kijken en werkelijk te luisteren. Naast moed is het ontwikkelen van aandacht voor elk moment onmogelijk zonder vriendelijkheid voor jezelf en dat wat je ontmoet. Mindfulness zal je dus tevens helpen om milder te worden voor jezelf en anderen, zodat je kunt leven vanuit een open hart.

Ik gun je vooral om zélf te gaan ontdekken wat mindfulness jou brengt. Ik ondersteun je daarin graag waar en zo lang als nodig.